Genealogie van de Familie Westgeest uit Wassenaar

Theodorus Adrianus Jozef Westgeest

Mannelijk 1941 - 2006  (65 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Aantekeningen    |    Alles    |    PDF

 • Naam Theodorus Adrianus Jozef Westgeest 
  Roepnaam Pater Bavo 
  Geboren 15 jun 1941  Voorburg Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Mannelijk 
  Overleden 22 nov 2006  Tilburg Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Persoon-ID I1816  Mijn stamboom
  Laatst gewijzigd op 16 feb 2018 

 • Aantekeningen 
  • Pater Bavo
   Bavo Theo Westgeest
   In 1968 vertrok hij als missionaris naar Sumatra, Indonesiƫ. Hij was leraar in Parapat en pastoor in Samosir. Na een zwaar motorongeluk moest hij terugkeren naar Nederland in 1984.
   Theo Westgeest, Bavo, was een begaafd mens. Hij studeerde gemakkelijk. Hij hield bijzonder van muziek en speelde goed orgel. Hij heeft talloze dagelijkse liederen van een mooie begeleiding voorzien. Hij was fijntjes humoristisch en kon vaak lachen en laten lachen.
   Hij was en bleef missionaris. Bijna elke avond vertelde hij van zijn tijd op Sumatra. Hij onderhield vele contacten, zowel in Sumatra, als met zijn familie en vele mensen over heel Nederland verspreid.
   Na zijn terugkeer in Nederland was hij niet meer in staat een grote taak op zich te nemen. Hij voerde daarentegen vele, vele kleine taken uit. Hij was bijvoorbeeld tolk op kapittels, lid van onze bibliotheekcommissie, maakte preken, en hielp in vele kerken.
   Hij was een traditioneel gelovend mens, conservatief, niet open voor de nieuwe ontwikkelingen.
   Zijn gezondheid ging langzaam achteruit. Hij woonde 16 jaar in Nijmegen, maar moest vandaar vertrekken naar Tilburg wegens zijn slechte gezondheid na drie hartoperaties. Lopen, ademen, zijn conditie, alles ging met meer moeite. Hij kon dat moeilijk accepteren en ook zijn levensstijl aanpassen aan zijn slechte gezondheid, was hem een zware opgave. Zijn dood overviel hem, zijn huisgenoten in Tilburg en zijn familie.
   Hij is begraven op het kloosterkerkhof in Tilburg op 27 november 2006.
   Moge hij rusten in vrede.